Årsrapport for SDØE og Petoro 2020
Last ned rapport     |     petoro.no

Ledelsen i Petoro

Kjell Morisbak Lund. Foto: Elisabeth Tønnessen

Kjell Morisbak Lund

Konstituert administrerende direktør

Utdanning: Sivilingeniør innen marinteknologi fra NTNU
Karriere: Har bred erfaring fra arbeid med både opp- og nedstrømsdelene av olje- og gassvirksomhet. Har hatt forskerstilling innenfor marine konstruksjoner i SINTEF, flere prosjekt-, stabs- og lederstillinger i Statoil – sist som HMS direktør for midt- og nedstrømsvirksomheten. 

Hilde Fey Lunde. Foto: Elisabeth Tønnessen

Hilde Fey Lunde

Direktør lisensoppfølging og kommersielt

Utdanning: Sivilingeniør Petroleumsteknologi fra NTNU, Diplom fra Institute Français du Petrole (IFP), Paris
Karriere: Har bred erfaring fra norsk og internasjonal olje- og gassvirksomhet.  Kom til Petoro i 2016 med erfaring fra lederstillinger i DEA/E.ON/E.ON Ruhrgas både i Norge og UK, sist som Manager Development and Production. Hadde i en 10-årsperiode en rekke stillinger internasjonalt både innen opp- og nedstrøm for ConocoPhillips.
Ole Njærheim. Foto: Elisabeth Tønnessen

Ole Njærheim

Direktør marked og avsetning

Utdanning: Siviløkonom fra Universitetet i Agder, MSc University of Surrey og Autorisert Finansanalytiker fra NHH
Karriere: Har bred erfaring innen finansiell og kommersiell rådgivning som Managing Director i ECON Consulting Group. Njærheim har også vært investeringsdirektør i IKM Invest AS og Spring Capital AS. Han har tidligere blant annet jobbet i Lyse Energi og Standard and Poor’s/DRI.
Jonny Mæland. Foto: Elisabeth Tønnessen

Jonny Mæland

Direktør økonomi

Utdanning: Siviløkonom fra Universitetet i Agder og spesialisering innenfor bedriftsøkonomisk analyse fra Norges Handelshøgskole (NHH) i Bergen
Karriere: Har lang erfaring fra ulike stillinger nasjonalt og internasjonalt i ConocoPhillips siden 1998, samt to år som Finance Manager i Norwegian Energy Company ASA. Kommer fra stillingen som Director Financial Reporting and Analysis i ConocoPhillips Norge. Ansatt i Petoro siden 2018.

Kjersti Bergsåker-Aspøy. Foto: Elisabeth Tønnesen

Kjersti Bergsåker-Aspøy

Direktør juridisk

Utdanning: Jurist fra Universitetet i Bergen og Oslo med konkurranserett i EU som spesialfelt
Karriere: har over 15 års erfaring fra oljebransjen og kom til Petroro fra stillingen som juridisk sjef i DEA Norge AS, en stilling hun hadde hatt siden januar 2017. Før det var hun juridisk sjef i Engie i nesten seks år og over seks år i juridisk avdeling i Statoil der hun blant annet jobbet med Hydrofusjonen. Før hun kom til Statoil i 2005 var hun både advokat og dommerfullmektig. Bergsåker Aspøy har også vært leder for juridisk utvalg i Norsk Olje- og Gass.

Heidi Iren Nes. Foto: Elisabeth Tønnessen

Heidi Iren Nes

Direktør organisasjon og strategi

Utdanning: Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, Bergen
Karriere: Startet i økonomiavdelingen i Petoro i 2008 etter noen år i Subsea 7 Norway. Gikk deretter over i ny rolle i markedsavdelingen i Petoro fra 2013 til 2019. Har i tillegg vært ansattrepresentant i styret i Petoro fra 2016 til 2018.