Petoro - en drivkraft på norsk sokkel

Årsrapport for SDØE og Petoro 2017
Ledelsen i Petoro. Foto: Anne Lise Norheim

Ledelsen i Petoro

Fra venstre: Kjell Morisbak Lund, Jonny Mæland, Ole Njærheim, Hege Waldenstrøm Manskow, Grethe Kristin Moen, Roy Ruså og Olav Boye Siversten. (Foto: Anne Lise Norheim)
 

GRETHE KRISTIN MOEN


Administrerende direktør
Utdanning: Sivilingeniør kjemiteknikk fra NTNU
Karriere: Har lang erfaring fra norsk og internasjonal olje- og gassvirksomhet. Har hatt en rekke lederstillinger innenfor produksjon, teknologi og kommersielt i Statoil og sist i Shell - senest som leder for Shells oppstrømsvirksomhet i Norge og for helse, miljø og sikkerhet i Europa.

Hege Waldenstrøm Manskow


Direktør organisasjon og forretningsstøtte
Utdanning:
Luftforsvarets befalsskole, Cand.mag. samt Human Resources Management Masterprogram
Karriere: Har lang og bred arbeidserfaring fra Forsvaret, Aker sykehus, Leif Höegh & Co, Nexans og DONG E&P Norge. Har hatt stillinger som personalsjef og sist som ansvarlig for HR og forretningsstøtte i DONG E&P Norge.

Kjell Morisbak Lund


Direktør lisens
Utdanning: Sivilingeniør innen marinteknologi fra NTNU
Karriere: Har bred erfaring fra arbeid med både opp- og nedstrømsdelene av olje- og gassvirksomhet. Har hatt forskerstilling innenfor marine konstruksjoner i SINTEF, flere prosjekt-, stabs- og lederstillinger i Statoil – sist som HMS direktør for midt- og nedstrømsvirksomheten. 

Ole Njærheim


Direktør marked og avsetning
Utdanning: Siviløkonom fra Universitetet i Agder, MSc University of Surrey og Autorisert Finansanalytiker fra NHH
Karriere: Har tidligere hatt stillinger som rådgiver i Petoro, investeringsdirektør i IKM Invest og som administrerende direktør i ECON Consulting Group. Har omfattende internasjonal erfaring fra internasjonale rådgivningsoppdrag innen energi og investeringsvirksomhet.
 

ROY RUSÅ


Direktør teknologi
Utdanning
: BSc/Petroleum fra Rogaland Distriktshøgskole
Karriere: Har lang erfaring fra norsk olje- og gassvirksomhet gjennom Statoil og sist Baker Hughes INTEQ. Har i Petoro vært leder for avdelingen teknologi og IKT.

JONNY MÆLAND


Økonomidirektør
Utdanning: Siviløkonom fra Universitetet i Agder og spesialisering innenfor bedriftsøkonomisk analyse fra Norges Handelshøgskole (NHH) i Bergen
Karriere: Har lang erfaring fra ulike stillinger nasjonalt og internasjonalt i ConocoPhillips siden 1998, med unntak av to år som Finance Manager i Norwegian Energy Company ASA. Kommer fra stillingen som Director Financial Reporting and Analysis i ConocoPhillips Norge. 

Olav Boye Sivertsen


Juridisk direktør
Utdanning: Jurist fra Universitetet i Oslo
Karriere: Har tidligere hatt stillinger som advokat i ExxonMobil, leder av juridisk avdeling i Mobil i Norge og fra offentlig forvaltning; Olje- og energidepartementet, Kommunaldepartementet og Oljedirektoratet. Har også internasjonal erfaring fra Mobils virksomhet i USA.